VI PÅ SVARTVIKSSLINGAN


Ett filmreportage från i Minneberg i Stockholm, inspelat under en festival i samband med bostadsområdets 20-årsjubileum 2005. Utgivet till Minnebergs 30-årsjubileum 2015 och dess sommarfest.

DVD-kassett med box och cover 150 kr Inklusive exp. avg.
Bonus: En stillbildskavalkad 

  Köpa film, klicka här? 

 
VI PÅ SVARTVIKSSLINGAN 

 


Minnebergs egen sångkör uppträder alltid vid festligheter i området, 
som här vi jubileet 2005

Vi på Svartvikslingan 
MINNEBERG 20 ÅR 11 juni 2005

Bostadsorten Minneberg i Bromma byggdes av HSB i det gamla industriområdet vid Ulvsundasjön och stod i stort sett klart 1985. De flesta av de cirka 900 lägenheterna har sjökänning; till och med de två garagen har sjöutsikt! Åtskilliga studiegrupper har besökt Minneberg och beundrat den postmodernistiska arkitekturen och områdets fina planering. Därför känns Minneberg fortfarande så intressant och spännande. Inte bara för oss som bor här.

Här bor ungefär 2000 människor – och de flesta stormtrivs med miljön och naturen så nära.
Här är vänligt för både gamla och unga. 
Många av pionjärerna i området vill aldrig flytta. De har slagit rot här och blivit bofasta i ordets djupaste bemärkelse. En viss cirkulation finns förstås, i senare tid har åtskilliga småbarnsfamiljer flyttat till det som ibland kallas Stockholms närmsta förort. Här finns både lekparker och förskolor. Dessutom tar det inte många minuter med matarbussen och tunnelbanan i Alvik förrän man är inne i City. Själv blev jag och familjen minnebergare hösten 1986. Vi var nog bland de allra första som flyttade in i vårt hus. Den flytten har vi inte ångrat.

När Minnebergs samfällighet – som består av fyra bostadsrättsföreningar – firade 20-årsjubileum med en festival i juni 2005, passade jag på att med min filmkamera strosa runt på festområdet och dokumentera aktiviteterna och prata litet med några av de personer som deltog i firandet, som publik, arrangörer och medverkande. Av detta blev ett rakt reportage bevarat på denna DVD-kassett. Samtidigt med jubileet presenterade samfälligheten presentboken Vi på Svartviksslingan som delades ut gratis till alla boende. I den boken, vars upplaga dess värre är slut, var jag i hög grad inblandad.

Ca.60 minuter med bonus, en stillbildskavalkad. 
JONAS SIMA PRODUKTION 2005/2015Minnebergarna Jonas Sima och Arne Nygren är författarna till boken om Minneberg, Vi på Svartviksslingan, som delades ut gratis till alla boende i området 2005. Här signerar författarna sin bok vid 20-årsjubileet 2005.

Skriv ut