DRÖMMÅL

Fotbollsförbundets elitläger i Sannarp, Halmstad juli/augusti 1973. 
Med Georg "Åby" Eriksson & L. O. Nilsson med flera.
Fotbollslandslagets dåvarande förbundskapten Georg Åby Ericsson har roligt åt producenten Jonas Simas urvuxna träningsdräkt under inspelningen på Sannarps elitpojkläger utanför Halmstad, sommaren 1974. Foto Åke Åstrand

DVD-film med box och cover 230 kr
Med bonusfilmen MATCHEN

Inklusive expeditionsavgift. 

  Köpa film, klicka här? 

DRÖMMÅL

Drömmål är en ungdomsfilm om några av vårt lands många fotbollstokiga grabbar. 
Producerad för Svenska Fotbollförbundet av Jonas Sima, 1974. 27 min.
Regi, manus, klippning: Jonas Sima - Foto: Åke Åstrand.


Leif Åström från Farsta spelar huvudrollen i filmen. Han var 16 år vid inspelningen och en ung talang som drömde om att bli fotbollsstjärna och proffs i Holland eller Italien. 

I stort sett spelar Leffe sig själv, en kille som lever för och drömmer om fotboll. Till sina lärares förtret och klasskamraternas fnissningar, men till sin pappas stolthet.

I sitt eget pojklag i en söderförort till Stockholm spelar han vänsterytter. Han fantiserar om landslaget där han snitslar sig fram i motståndarnas försvar.
Hans bästa träningspartner är taxen Morris, en verkligt snabb lirare!

Lyckan kommer till Leffe när han blir uttagen till Fotbollförbundets elitpojkläger i Sannarp utanför Halmstad. Där får han tillbringa en träningsvecka tillsammans med 300 andra unga talanger från hela Sverige. Flera blev senare framgångsrika i sina klubblag. Leffes kompis på lägret Micke Rönnberg blev exempelvis både stjärna i Hammarby och proffsspelare.

Leffe får beröm av den tidens förbundskapten för svenska fotbollslandslaget, Georg Åby Ericsson, som kommit för att granska talangerna och sedan spelar svängigt piano för pojkarna på en lägerfest.

- Det är en film som många grabbar kan identifiera sig med, säger Jonas Sima, som erövrat både brons- och silverbollen, Fotbollförbundets teknikmärke, som ung, lovande centerforward i Ljusdal.

Hur gick det sedan för Leffe i fotbollslivet?
Jo, det gick bra tills en ögonsjukdom satte stopp för hans karriär.
Men han kan trösta sig med att han en gång varit filmstjärna! 

Drömmål är mer en underhållningsfilm än en instruktionsfilm och lämplig för ungdomsverksamheten. Filmen har visats i svensk television.

Skriv ut